Dečkova cesta 13000 Celje
Pokličite nas(03) 491 92 90

NekategoriziranoMAMANET SE ŠIRI PO VSEM SVETU

17. december, 2019
5

Kakšno čudovito vzdušje v San Carles de la Ràpita! Dve ekipi iz Izraela sta igrali v finalu turnirja Mamanet. Kfar Saba je v dramatični tekmi premagal Ramati Gan 2:1. „Vendar to za nas ni tako pomembno,“ je dejala Ofra Abramovič, ustanoviteljica in predsednica impresivnega gibanja Mamanet, ki igra za zmagovalno ekipo. „Vsi smo zmagovalci.“ In prav ima: po finalu so vse ekipe slavile in zaplesale skupaj.

Mamanet je bil ustanovljen leta 2005 in je postal največja družabna športna liga v Izraelu. Prvotni šport se imenuje cachiball, ta igra pa je dobila ime, ker je bila ustanovljena posebej za matere. Danes se Mamanet s tisočimi igralci v 100 mestih po vsem Izraelu širi v številnih državah, kot so Avstrija, Italija, Grčija, Danska, Ciper in ZDA, skoraj vsako leto pa se temu gibanju pridružijo nove države. Ekipa iz Mehike je na WSG 2019 osvojila bronasto medaljo.

Prevlado izraelskih moštev je mogoče preprosto razložiti: Mamanet Israel sodeluje s Hapoelom, največjo izraelsko športno organizacijo. Ligo so si izmislili v Izraelu in zato so imele izraelske matere najboljši začetek. „Vendar smo zadovoljni z dejstvom, da jih toliko drugih okrajev dohiteva.“

Bi se radi pridružili AAWS?

MAILING SEZNAM

Pridružite se našemu mailing seznamu, če želite biti obveščeni o najnovejših športnih dogodkih